İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Topraktan Daire Nedir? | Topraktan Daire Ne Demek?

   Topraktan daire ne demek, topraktan daire nedir diye soranlar bizim bu yazımızı dikkatlice okumalıdır. Çünkü  topraktan.com ekibi olarak sizlere bu alanda çok değerli bilgiler sunmakta ve müşterilerimizi memnun etmeye çalışmaktayız. 
    Topraktan daire almak bina inşaatı yeni başladığında müteahhidin kendi dairelerini, uygun fiyata satması işlemidir. Ülkemizde sıkça dile getirilen bir durumdur. Çevremizdekilerin “Topraktan Daire" alarak yatırım yapmak istediklerini sıklıkla duyarız. Peki gerçektentopraktan daire almak avantajlı mıdır? Bu konuya daha detaylı değindiğimiz“Topraktan Daire Almanın Avantajları” adlı yazımızı okuyabilirsiniz.
    Topraktan alınan daireler piyasa değerinin çok altında olabiliyor. Yalnız burada dikkat edilmesi gereken konulardan biri de riskin iyi analiz edilmesidir."Topraktan daire almak istiyorum"   diyorsanız eğer bu riski çok iyi gözden geçirmeniz gerekiyor... İşte tam bu noktada  yapmanız gereken"Topraktan Daire Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler" adlı yazımızı okumak olacaktır. 
    Tüm Türkiye'deki"Topraktan Daire Projeleri" ni linke tıklayarak inceleyebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey size en uygun topraktan daire satılan projeleri seçerek, danışmanlarımızla iletişime geçmek olacaktır. 
    Ayriyetten"Topraktan daire satan firmalar"bölümünden de  için bağlantıya tıklamanız yeterlidir. 
   "Topraktan daire almak mantıklı mı?" sorusu önemli ve dikkat gerektiren bir sorudur. Topraktan alacağınız daire gerçekten uygun ise ve oluşabilecek riskler, daireyi alacağınız firma araştırıldıysa, artı yönleri fazlaysa tabi ki de mantıklıdır. Tabi topraktan daire alırken sözleşme istemeniz gerekmektedir.
    "Topraktan daire sözleşmesi" topraktan daire satışı yapılacağı zamanki en önemli belgedir. Bu sözleşmede bina ile ilgili bütün bilgiler ayrıntılı şekilde yer alır. Müteahhit firmanın binayı bitirme süresi, hangi malzemelerin kullanılacağı vs. gibi bütün detaylar yazmalıdır.
    Topraktan daire satış sözleşmesi örneğinimüteahhit firma size sunar. Siz de kendiniz eğer bir sözleşme hazırlamak isterseniz topraktan daire alım sözleşmesi örneğinihazırlamak için bir avukata danışabilirsiniz.
    Topraktan alacağınız dairenin tapusu, çevremizde genellikle "Toprak Tapulu Daire", "Topraktan Daire Tapusu", "Topraktan Hisseli Tapu", "Topraktan Hisseli Daire","Topraktan Tapu", Toprak Tapusu" gibi isimlerle belirtiliyor. Toprak tapusu inşaatı devam eden almayı düşündüğünüz yapının, daire tapusunun olmadığı sanılmaktadır. Halbuki alacağınız topraktan dairenin bir tapusu vardır. Daireyi aldıktan sonra üzerinde Kat İrtifakı yazılı bir tapu mevcuttur. Bu tapu, yapı tamamlanıp bittikten ve İskan alındıktan sonra tekrar değişerek Kat Mülkiyeti yazılı tapuya dönüşmektedir.


Kategoriler

topraktan.com, Tüm Hakları Saklıdır.

Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir